DONEREN

De exploitatie van het carillon kost geld en dankzij uw donatie kunnen we het Cuijkse historisch erfgoed in stand houden.

Iedere Nederlander heeft wel eens op een kerkplein in een stad het spel van een beiaardier gehoord. Het instrument is in de Lage Landen in de 16e eeuw ontstaan, toen de rijkere steden hun belforten en kerktorens niet alleen voor het oog verfraaiden, maar ook een nieuw geluid toevoegden aan de torenklokken. In 2014 erkende de UNESCO de beiaardcultuur als immaterieel cultureel erfgoed. In Cuijk kunnen we elke woensdagmiddag, tijdens de weekmarkt, genieten van het authentieke carillonspel. In augustus organiseert de stichting het Cuijks Carillon de zomerconcerten waarbij ook buitenlandse beiaardiers worden uitgenodigd. Tijdens speciale gelegenheden in het Cuijkse centrum zal de Cuijkse beiaardier muzikale acte de présence geven.

Het carillon is ook te bezichtigen op afspraak. De bedoeling is de historie van het Cuijks carillon in beeld wordt gebracht. Het Cuijks Carillon presenteert zich ook digitaal op social media en door middel van deze site.

U kunt uw donatie overmaken op IBAN rekeningnummer:

NL60 RABO 0199 2718 95

t.n.v.

Stichting Het Cuijks Carillon

iDEAL QR-Code